2014. augusztus 25., hétfő

Inspirációk az esküvőre #1 - Ruhák

Mindig is kis esküvőt szerettem volna. Soha nem voltam az a lány, aki fehér, habos-babos ruhában szeretne az oltár elé tipegni, a násznép hangos "óóóó"-i közepette. Az álomesküvőm négy személyes, ahol csak a szerelmem és én, valamint a tanúink vannak jelen. Persze a valóság más lesz, hiszen nagy a család, nagy a rokonság és a barátainkat sem szeretném kihagyni az ünneplésből. És ha már így alakult, akkor a ruhám tükrözze az ízlésemet és a kicsit különc világomat. Először ekrüben gondolkodtam piros kiegészítőkkel és cipővel. A piros hatalmas mániám, ezért is szerettem volna, ha valamilyen formában jelen van a nagy napon. Aztán persze mérlegeltem és végül a bordó mellett döntöttem. Nem annyira hivalkodó, és a dekorációban barackkal kombinálva igazán ízléses. 

I always wanted a little, familiar wedding. I was never that girl, who would like to be the most beautiful bride in this world. My dream-wedding is that event, where I am with just my groom and the two witnesses. Im spite of my plans, our wedding is going to be a large event, because both we have a big family and we would like to invitate all closer friends and some of our colleagues too. Since these I would like to have a wedding dress, which is not the ordinary white gown. At first I thought I would like an usual ecru dress with red accessories and red shoes. Then I decided to wear darker red with ecru. I think this version could be more beutiful than if I wear a dress with red accessories. 

Nem tudom a környéken hol találok majd olyan kölcsönzőt, ahol az elképzeléseim testet ölthetnek, de szerintem végigjárok majd minden üzletet Veszprémben és Ajkán is. B tervnek felmerült a varratás is, aminek az a hatalmas előnye, hogy teljesen az én ízlésemre alakítják a ruhát és a pénzünk sem megy úgymond "kárba", mert a lakodalom után el is adhatom. Lehet ez anyagiasnak tűnhet, azonban egy esküvő, főleg egy nagy esküvő költségei akkorák, hogy az ember lánya igyekszik minden spórolási lehetőséget kiaknázni. Ebből a szempontból sokkal kevesebb macera a vőlegény zekéje, mert neki egyszerű olyan darabot találni, amit később is hordhat (ááá, praktikus férfiak...:))

I don't know that I could find a local bridal store in Veszprém or in Ajka, where I will find my dream wedding dress, so I have a plan B. Maybe I will get a dressmaker to needled my dress. The second option has a big advantage, namely that after the wedding I could sell the dress. Maybe it seems like I am a dutchman, but if you think about it, a wedding is very expensive and we have to grab all opportunity to save money. The suit of the groom is luckier, as he could wear it in other events too (lucky men... :))

A kiválasztott ruhák közül mindegyiket el tudom képzelni magamon, imádom őket:
I collected some dress-inspiration. I can image all of the gowns for myself:


Tetszik a kis masnis megoldás. Elsősorban olyan ruhát keresek, ami öves, így ez eléggé befutó, viszont a ruha szabása nem teljesen az én világom.
I love this red belt with the little bow. I like dresses with belt, but the cut of this piece is a little bit too much for me.


Ha nem találok olyan ruhát, ami öves, akkor feltétlen a kiegészítőkkel, elsősorban a cipellővel fogok játszani. A csokrom egyértelműen bordó-fehér-(barack) lesz.
If I don't find a wedding dress with belt, I will choose interesting accessories like this red heels and bouquet.



Ez a szett úgy, ahogy van abszolút nyerő nálam. Bohém, elegáns, nem hétköznapi. Amiért nem biztos, hogy nekem jól állna, az a hossza, mivel 160 cm vagyok. Persze magassarkúval lehetne kompenzálni a hiányosságaim, viszont én végig szeretném táncolni az éjszakát lábfájás-para nélkül, ezért mindenképpen alacsonyabb sarkakban gondolkodom.
This set is one of my favourite gowns. This is bohemian, elegant with the little hat, it is an extraordinary wearing, I just adore it. I am quite short, that I think unfortunately this dress will not fit well on me. Despite I believe a gorgeous high heels could help solving the problem.




A ruha nekem már túlságosan királylányos, de a kis virágok miatt a listában a helye. Ha egy visszafogottabb ruhát találnék ilyen mintákkal, akkor már nagyon boldog lennék.
This dress's cut looks like a princess dress and this is much for me, but I love the tiny flowers/roses at the bottom of the dress. I like this pattern and I can imagine this in a simplier dress. 


Kicsit off, de ezt a fejdíszt muszáj volt betennem a képek közé. Ha ilyen szép hosszú hajam lenne, biztosan nem tétováznék és megszerezném magamnak.
It is a little off-topic, but I love this headdress. If i have long hair, I will buy a headdress looks like this.


Ez a ruha is nagy szerelem, a derékmegoldás a finom csipkékkel és a vékony övvel mesébe illő.
This dress is a big love too with the wonderful lace and the cute belt.




Ez a ruhafazon sokkal közelebb áll hozzám, mint az első öves ruháé. Nagyon letsiztult és egyszerű, azonban az öv mégis megtöri az unalmas egyhangúságot.
This cut is closer for my taste as the former one. It is quite clear-out and simple, but the belt gives it a special look.




Ez a ruha elsősorban koszorúslányoknak készült, azonban én menyasszony-magamon is simán el tudom képzelni.
This dress is made for bridemaids, but I can image that I wear this gown on our big day.





Ez a visszafogott, leveles ruha igazi ki gyöngyszem. Nagyon tetszik.
This dress is very unique with the leaves and flowers. I like it so much.




Kicsit merészebb összeállítás, de nagyon jópofa.
It is a bolder outfit than the formers. This is very cute, especially I like the hig heels.




Ugyan nem bordó, de gyönyörű. Ezt is szívesen viselném a nagy napon.
This dress is amazing, I would like to wear it if I don't find a dress with red pattern or belt :)


Milyen ruhátok volt/milyen ruhát szeretnétek a nagy napon?
What kind of dress do you like to wear your wedding? If you are married what kind of dress did you wear on the big day? 

(This was my first dual-language post, I am so curious what do you think about it. I would like to be good in this language and I try to practise it as much as I can. Sorry if I made some mistakes, I promise, I'll try to be better in the future :)

Köszönöm, hogy benéztetek hozzám. szép napot!
Thank you for reading, have a nice day.
Réka

Források/sources: 1 2 3 4 5 6 7  8 9 10 11


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése