2012. szeptember 8., szombat

Heti ajánló - Hüti

Sziasztok!

A Heti ajánlóból látom milyen gyorsan telnek a napok, hiszen megint szombat van és már jócskán benne vagyunk a szeptemberben. Mára egy egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró süteménnyel, ha úgy tetszik hütivel, készültem. Ez nem más, mint a - dobpergééééés -  keksztekercs.

Már néhány napja motoszkált bennem, hogy enni kéne valami finomságot. Aztán tegnap reggel bevillant, hogy régen mennyire szerettük a Mama-féle keksztekercset (Ezúton is boldog névnapot kívánok Mamuska <3!). Elővettem Mama agyonforgatott kézzel írott receptgyűjteményét (gondolom mindenki nagymamájának van ilyen :)) és meg is találtam a jól bevált receptet.

Hozzávalók (2 rúdhoz):
  • Tészta:  50 dkg darált keksz; 36 dkg margarin (vaj), 20 dkg porcukor; 1 dl rum
  • Krém : 15 dkg margarin; 20 dkg porcukor; rum             
Igazából annyi a teendő, hogy a tészta hozzávalóit összegyúrjuk egyneműre, ha puha, mint az én esetemben, akkor kb. egy órára hűtőbe tesszük. A krém is hasonlóan készül, de itt már robotgéppel célszerű maszatolni :).

Ha összeállt a tészta, és itt jön Mama tippje, akkor fogunk egy nedves konyharuhát és ezen nyújtjuk ki a tésztát fél centi vastagra, téglalap alakúra. Megkenjük a krémmel, majd a konyharuha segítségével szépen feltekerjük. A végén meghempergetjük kókuszreszelékben, vagy csokimázzal bevonjuk. Majd kis időre berakjuk a hűtőbe dermedni, ezután már tálalható is.

Mi az egyik rudat betettük mélyhűtőbe, így ha bármikor beállít valaki, nem ég az ember, hogy nincs mit adni a vendégnek. Azért jó még ez a recept, mert ugyanezzel a tésztával készíthetünk gesztenyés tekercset és sport szeletet is ^^.





Ti szoktatok keksztekercset készíteni? Milyen vendégváró sütirecepteteket ismertek? Egyáltalán hogy álltok a sütéssel?

Remélem meghoztam a kedvetek ehhez az édességhez vagy csak egy kis sütögetéshez :).
Réka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése